Data science avslører at godt naboskap er veien til seier i MGP

Vi i Headit er glade i data. Vi er også glade i Eurovision song contest som går av stabelen hvert år. Vår data science mann Magne har lekt seg litt med stemmedata fra de siste 10 årene og har avdekket noen gøyale funn rundt naboskap.

 

 

Gode naboer er bra å ha

Historisk er det nettop Sverige og Danmark som har sørget for flest stemmer til de Norske MGP bidragene. Dette gjelder både for jurystemmer og publikumsstemmer. Med et gjennomsnitt på litt over 6 stemmer per år de siste 10 årene er de våre beste ambassadører. Helt i bunn ligger Bulgaria med et gjennomsnitt på 0,4 stemmer. 

 

Vi er også glade i våre naboer

Og aller mest elsker vi våre svenske naboer i øst. Der bjudar vi på nesten 8 poeng i gjennomsnitt de siste 10 årene etterfulgt av Island og vår minste fan Bulgaria. Alikevel kommer vi bare på 3. plass i sveriges beundringskø. Danmark er helt oppe i 9,2 stemmer i gjennomsnitt til Sverige.

 

 

Hva med de som ikke har noen naboer?

De naboløse nasjonene hjelper hverandre. Island for eksempel får god støtte fra det også havliggende Australia. I tillegg ser det ut til at Island i stor grad blir regnet som nabo av oss i Norden, hvis vi baserer oss på stemmedataene.

 

 

De aller beste naboene

Det er to land som skiller seg ut med et ekstremt godt naboskap og det er Kypros og Hellas som begge er oppe å lukter på 12 poengern når de mottar stemmer fra hverandre. Over et gjennomsnitt på 10 år betyr det at de stort sett alltid gir hverandre den høyeste poengsummen med få unntak. Hva de har gjort for å bevare det gode naboskapet kan man lure på.

 

 

 

Er du interessert i å større grad benytte deg av data?

Vårt data science team er glad i alle slags data. Vi hjelper deg gjerne med å samle inn og visualisere data slik at det gir vedvarende nytte.

Les gjerne mer om hva vi kan gjøre med dataene dine herx